• Posjeta Sajmu automobila u Beogradu
    U petak, 22.03.2024, učenici II-4, III-2 i III-3 odjeljenja saobraćajne struke, zajedno sa svojim profesorima, posjetili su Sajam automobila u Beogradu.
  • Svjetski dan voda
    Povodom Svjetskog dana voda u organizaciji GRIN TIMA održana je prezentacija i druženje srednjoškolaca iz Prijedora i Novog Grada. Svoje znanje o rijekama i vodama svijeta i naše zemlje učenici su pokazali u kvizu zabavnog karaktera. Prva tri mjesta osvojile su učenice naše škole, Farah Hrustić, Bojana Bundalo i Milana… Pročitaj više: Svjetski dan voda
  • Sekcija prve pomoći
    Učenici 1-1, smjer farmaceutski tehničar, sa profesoricama Draganom Ivanić i Milenom Zec uspješno su savladali postavljanje zavoja u slučaju povrjeđivanja na sekciji prve pomoći.
  • Aktivnost zdravstvene struke
    Učenici I-1 i II-1, zdravstvene struke, su u sklopu projekta za prvu pomoć i časa hemije, sa profesoricama Nikolinom Šašo i Milenom Zec, u školskoj laboratoriji, učestvovali u pravljenju vještačke krvi i izazivanju povreda.
  • Dan broja pi
    14. mart je dan koji se obilježava kao Dan broja π (pi) i kao Dan matematike.U našoj školi je povodom toga održano školsko takmičenje u pamćenju decimala broja π, u okviru matematičke sekcije i u organizaciji profesorice matematike, Larise Brkić Bapić.Takmičenju su pristupila 53 učenika, prvih, drugih i trećih razreda…. Pročitaj više: Dan broja pi
  • Projekat “Pod budnim okom”
    U sklopu Malih olimpijskih igara, koje su se održale 14.3.2024, odvijao se i projekat “Pod budnim okom”. Učenici I-1 i II-1 odjeljenja JU SŠC “Đuro Radmanović”, Novi Grad i sekcija prve pomoći, koju vode prof. Milena Zec i Dragana Ivanić, su se brinuli za sigurnost i zdravlje naših mladih učesnika,… Pročitaj više: Projekat “Pod budnim okom”
  • Posjeta Međunarodnom sajmu turizma Banja Luka 2024
    Dana 01.03.2024. godine, učenici I-6 i II-6 odjeljenja, smjer turistički tehničar, I-7 odjeljenja, smjer konobar-kuvar, sa nastavnicima stručnih predmeta posjetili su Hotel „Integra“ **** i Međunarodni sajam turizma u Banja Luci.Ljubazno, prijatno i stručno osoblje Hotela „Integra“ upoznalo je učenike sa odjeljenjem recepcije i poslovima koje ovo odjeljenje izvršava. Nakon… Pročitaj više: Posjeta Međunarodnom sajmu turizma Banja Luka 2024
  • Sekcije
    Na sekciji prve pomoći, učenici su naučili reanimaciju odrasle osobe i pravilno korištenje AED aparata sa profesoricama Draganom Ivanić i Milenom Zec.
  • Školska apoteka
  • Uputstvo za izradu maturskog/završnog rada
  • Dani zime na Kozari
    U okviru manifestacije “Dani zime na Kozari”, održana su takmičenja gradova i opština u sportskim igrama i gastro takmičenje u tri kategorije: srednje škole, lovačka udruženja, izviđački odredi i planinarska društva. U gastro takmičenju srednjih škola, naši učenici ugostiteljske struke, sa nastavnikom praktične nastave, osvojili su prvo mjesto. Čestitamo!
  • Obilježavanje Savindana
    Dana 26.01.2024. godine u našoj školi je, tradicionalno i svečano, obilježena školska slava Sveti Sava. Učenici i profesori naše škole pripremili su priredbu koja je bila zanimljiva i zabavna, ali i poučna, a prema reakciji publike izvedena je veoma uspješno. Proslava Savindana nastavljena je u školskom restoranu uz dobro druženje… Pročitaj više: Obilježavanje Savindana
  • Promotivna kampanja
    Učenici odjeljenja III-3, saobraćajne struke, učestvovali su u promociji Republičke preventivne kampanje “Lako je alkohol odbiti”. Ovu aktivnost organizovalo je Auto-moto društvo “Una” Novi Grad u saradnji sa Policijskom stanicom Novi Grad, stručnim timom Auto-moto saveza RS, Opštinom Novi Grad i JU SŠC “Đuro Radmanović” Novi Grad. Cilj ove kampanje… Pročitaj više: Promotivna kampanja
  • Ekološka sekcija
    Članovi Ekološke sekcije JU Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” učestvovali su u radnoj akciji sadnje ukrasnog bilja u dvorištu naše škole i pored magistralnog puta na Jablanici. Posađeno je oko 50 sadnica ukrasnog bilja. Ovo je jedna od aktivnosti projekta UNA CONNECTS 2023. koji se implementira na području Bosanske Krupe i… Pročitaj više: Ekološka sekcija
  • Izlet u Banja Luku
    Učenici prvog i drugog razreda, područje rada ugostiteljstvo i turizam, dana 13.12.2023. posjetili su Banja Luku i upoznali se sa najvažnijim znamenitostima Grada te okušali i kao turistički vodiči za svaku od pojedinih atrakcija.
  • Aktivnosti na dodatnoj nastavi iz istorije
    Na dodatnoj nastavi iz istorije učenici svaki mjesec uređuju pano sa tematikom vezanom za važne istorijske događaje ili neke druge posebne teme.U mjesecu novembru posvetili su svoje časove događajima vezanim za kraj Prvog svjetskog rata kao i srpskoj srednjovjekovnoj kulturi.
  • Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
    Dana 29.11.2023. održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u našem gradu. Jedanaest učenika naše škole je darovalo krv pridonoseći zajedničkom cilju spašavanja života.Učešće na ovakvim akcijama ima veliki značaj u promociji svijesti o važnosti dobrovoljnog darivanja krvi među mladima. Zahvaljujemo se svim učenicima koji su se odazvali akciji i pokazali… Pročitaj više: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
  • Svjetski dan dijabetesa
    Povodom Svjetskog dana dijabetesa koji se obilježava 14. novembra učenici 1-1 odjeljenja, zanimanje farmaceutski tehničar, su u sklopu predmeta prva pomoć i zdravstvena zaštita sa prof. Milenom Zec naučili šta je dijabetes i kako da pruže prvu pomoć u slučaju gubitka svijesti nastale zbog ove bolesti.
  • Posjeta TO Novi Grad
    Učenici 1-6, turistički tehničar, posjetili su Turističku organizaciju Opštine Novi Grad, 20.10.2023. U razgovoru sa predstavnicima TO Opštine upoznali su se sa aktivnostima i projektima koji se provode na teritoriji Opštine Novi Grad u cilju promocije i unapređenja turizma.
  • Svjetski dan osteoporoze
    Učenici 2-1, fizioterapeutski tehničar, obilježili su 20. oktobar, Svjetski dan osteoporoze sa profesoricom Milenom Zec. Učenici su na multimedijalnom času naučili šta je osteoporoza i kako vježbanjem mogu preventivno djelovati na njen nastanak.
  • Posjeta Muzeju i Arhivu
    Dana 18.10.2023. grupa učenika koja je postigla odličan uspjeh i imala primjerno vladanje na kraju protekle školske godine, posjetila je Arhiv Republike Srpske i Muzej Republike Srpske. U ovim ustanovama upoznali su se sa radom i organizacijom, zbirkom, istorijskom građom i uopšte značajem ovih institucija. Sa učenicima su bile i… Pročitaj više: Posjeta Muzeju i Arhivu
  • Aktivnosti
    Učenici 1. razreda, farmaceutski tehničar, posjetili su apoteku sa profesoricom Milenom Zec. Tom prilikom su upoznati sa organizacijom zdravstvene zaštite i radom u apoteci.
  • “Prva pomoć- svuda i za svakog”
    Juče su članovi sekcije Crvenog krsta, sa profesoricom Zoricom Umićević, učestvovali u aktivnostima projekta “Prva pomoć- svuda i za svakog”. Projekat je realizovan u saradnji Crvenog krsta Novi Grad i Crvenog krsta Slovenije.Cilj projekta je obuka volontera za korištenje aparata za automatsku eksternu defibrilaciju (AED) koji se upotrebljava za vraćanje… Pročitaj više: “Prva pomoć- svuda i za svakog”
  • Svjetski dan mentaknog zdravlja
    Učenici zdravstvene struke obilježili su Svjetski dan mentalnog zdravlja sa svojim profesoricama, Teodorom Veletanlić i Milenom Zec. Cilj prezentacije bio je podizanje svjesti o mentalnom zdravlju i upoznavanje sa najčešćim manifestacijama mentalnog disbalansa.
  • Planirane posjete
    Učenici 2-4, 2-5 i 3-3, saobraćajne struke, zajedno sa svojim profesorima, Stojnić Borislavom, Stojaković Milanom i Latinović Majom, posjetili su rudnik Arcelor Mital Prijedor. Tamo su upoznati sa organizacijom i radom rudnika, kao i radnim mašinama i uređajima koji se koriste u rudniku za eksploataciju rude.
  • Evropski dan jezika
    Učenici 1-1 odjeljenja, zajedno sa profesoricom njemačkog jezika, Merkilmom Vranić, obilježili su Evropski dan jezika različitim zabavnim aktivnostima.
  • Posjeta Gradskoj vijećnici
    Učenici 2-6, zanimanje turistički tehničar, posjetili su juče, zajedno sa prof.istorije, Dubravkom Živković, Gradsku vijećnicu u kojoj se održava izložba “Orao, lav i krin-heraldika srednjovjekovnih srpskih zemalja.”
  • Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
    U petak, 15. septembra 2023. godine, u holu škole obilježen je Dan srpskog jedinstva, slobode inacionalne zastave.Učenici III1 i III6 odjeljenja zajedno sa prof. istorije Dubravkom ŽivkoviĆ i prof. srpskog jezikaKornelijom Borojević pripremili su čas posvećen obilježavanju ovog važnog datuma iz srpske istorije kada je 1918. godine na kraju Prvog… Pročitaj više: Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
  • Projekat sedmica
    Završena je i ovogodišnja Projekat sedmica tokom koje su učenici izlagali pripremljene projekte i prezentacije na kojima su radili protekle školske godine.
  • Postkovid brošura
  • Izlet, 02.06.2023.
    Učenici prvih i drugih razreda su sa svojim odjeljenskim starješinama u petak, 02.06. bili na izletu na lokaciji Krupa na Vrbasu-Ljubačke doline-Banja Luka.
  • Zbirke zadataka za 1. 3. i 4. razred
  • Saradnja Ekološke sekcije i planinarskog udruženja “Novska planina”
    U saradnji planinarskog udruženja “Novska planina” i ekološke sekcije naše škole održana je prezentacija na temu planinarenja.  Učenici su imali priliku da se upoznaju sa pojedinostima ovog sporta , opremom koja se koristi kao i specifičnim odnosom planinara prema prirodi , koji je poštuju u njenoj ljepoti ali i surovosti… Pročitaj više: Saradnja Ekološke sekcije i planinarskog udruženja “Novska planina”
  • Stručna posjeta
    Učenici prvog razreda ugostiteljske struke posjetili su motel “Ada”gdje su imali priliku da se upoznaju sa ugostiteljskim kapacitetima koje ovaj objekat nudi. Zahvaljujemo se osoblju na gostoprimstvu.
  • Konkurs za upis učenika
    Objavljen je konkurs za upis učenika u 1. razred u školskoj 2023/2024. godini.
  • Maturalna ekskurzija
    Učenici odjeljenja 3-1, 2-2 i 3-4 su u periodu od 16.05 – 20.05.2023. bili na maturalnoj ekskurziji u Italiji. Posjetili su Veneciju, Veronu, Lido di Jesolo, Rimini, San Marino, Bolonju i Trst.
  • Sjećanje na žrtve logora Jasenovac
    U petak, 28.04.2023. učenici I-1 odjeljenja održali su u holu škole istorijski čas posvećen žrtvama logora Jasenovac.U pripremi ovog časa učenicima su pomagali prof. istorije Dubravka Živkovic i prof. srpskog jezika Sanja Mrđa.Učenici su pripremili tekstove, slike, izradili panoe i prezentovali učenicima drugih odjeljenja.Cilj ovog časa je da se nikada… Pročitaj više: Sjećanje na žrtve logora Jasenovac
  • Aktivnosti učenika
    Učenici 4-1 razreda smjer fizioterapeutski tehničar, pod mentorstvom profesorica Teodore Veletanlić, Dragane Ivanić i Milene Zec u sklopu kineziterapije proučavali su uticaj aerobnih vježbi na opšte stanje organizma. Učenici su ovom prilikom imali zadatak da osmisle jedan aerobni trening u cilju poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja.
  • Regionalno takmičenje u malom fudbalu
    U petak, 24.03.2023. u Prijedoru je održano regionalno takmičenje u malom fudbalu za srednje škole u kojem su učešće uzele muška i ženska ekipe naše škole.U konkurenciju 8 škola, učenici su zauzeli 3. mjesto, a Nikola Đurić je bio najbolji strijelac takmičenja, dok su učenice u konkurenciji 6 škola, zauzele… Pročitaj više: Regionalno takmičenje u malom fudbalu
  • Sajam automobila u Beogradu
    U petak, 24.03.2023. učenici prvog i drugog razreda, zanimanje tehničar logistike i špedicije, posjetili su, sa svojim profesorima, Sajam automobila u Beogradu.
  • Svjetski dan šuma
    Povodom Svjetskog dana šuma učenici JU Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” u pratnji prof. Snježane Gojić i Irene Đorđević organizovali su i sproveli akciju čišćenja izletišta Kula . ” ŽIVOT JE LJEPŠI BEZ SMEĆA” Pokušajmo svi zajedno da dokažemo ovu tvrdnju.
  • Dan broja π
    Dan 14. mart je važan u svijetu matematike i matematičara. To je dan koji se obilježava kao Dan broja π (pi) i dan kada je rođen jedan od najvećih umova u svijetu nauke, Albert Ajnštajn.U našoj školi je povodom toga održano školsko takmičenje u pamćenju decimala broja π u organizaciji… Pročitaj više: Dan broja π
  • Projekat “Zaštita i unapređenje prirodnih rezervata Une i Cvrcke “
    Jedanaest učenika naše škole, članova ekološke sekcije učestvovalo je 12.03.2023. god. u realizaciji projekta “Zaštita i unapređenje prirodnih rezervata Une i Cvrcke “ Eko akcija provođena je kod vodopada Vilenska vrela u Kneževu. Postavljena je eko učionica i radilo se na uređenju planinarske staze i postavljanje klupa. Projekat se provodi… Pročitaj više: Projekat “Zaštita i unapređenje prirodnih rezervata Une i Cvrcke “
  • E-novine, mart 2023.godine
  • Farmaceutski tehničari
    Povodom Dana žena, naši učenici farmaceutskog smjera, juče su u glavnoj gradskoj ulici prodavali proizvode koje su pravili na praktičnoj nastavi. Hvala sugrađanima što su ih podržali, a pripadnicama ljepšeg pola želimo srećan praznik!🌼🥀🌺
  • Dan maternjeg jezika
    Povodom Dana maternjeg jezika, koji se obilježava 21. februara, učenici JU SŠC ,,Đuro Radmanović“ sa profesorima Kornelijom Borojević i Ilijanom Kuzmanovićem u utorak su učestvovali u radionici u okviru koje su razgovarali o jeziku, Vuku Stefanoviću Karadžiću, azbuci i ćiriličnom pismu. Učenici su ispisali citate o očuvanju maternjeg jezika i… Pročitaj više: Dan maternjeg jezika
  • Prva pomoć
    U našem gradu je, 20. februara, održana primopredaja AED uređaja, u sklopu projekta “Prva pomoć – svugdje i za svakog”. Sekcija prve pomoći JU SŠC “Đuro Radmanović” Novi Grad sa CK Slovenija je, u gradu kod biblioteke i na keju kod vatrogasne službe, pokazivala kako se AED uređaj koristi i… Pročitaj više: Prva pomoć
  • Akcija dobrovoljnog darivanja krvi
    Učenici naše škole rado su se odazvali prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju, koja je održana juče u organizaciji Crvenog krsta u Novom Gradu, su podržala 23 učenika naše škole. Ovim činom su iskazali empatiju, humanost i brigu o drugima.
  • Dani zime na Kozari
    Na 16. privredno-turističkoj manifestaciji “Dani zime na Kozari” učestvovali su i učenici naše škole, zajedno sa svojim profesorima, te osvojili 2. mjesto na gastro takmičenju. Pripremali su juneću čorbu, a imali su i štand sa domaćim proizvodima.
  • Svetosavska priredba
    Povodom 27. januara, školske slave, u našoj školi je održana priredba posvećena životu i djelu Svetog Save.
  • Dodjela Nagrade za inovativne nastavnike
    U Mostaru je održana dodjela Nagrade za inovativne nastavnike kojoj su prisustvovali i profesori JU SŠC “Đuro Radmanović”, Snježana Gojić i Mladan Blagojević, nominovani sa projektom ” Razvoj novog života”.
  • Novogodišnji paketići
    Dana 23.12.2022. održana je podjela paketića za djecu radnika škole.
  • Održan čas istorije i srpskog jezika u Gradskoj vjećnici
    U četvrtak, 22.12.2022. učenici I1 odjeljenja i profesori Dubravka Živković i Sanja Mrđa održali su čas istorije i srpskog jezika u Gradskoj vjećnici.Čas je održan u svečanoj sali i dio je aktivnosti koje su planirane kako u redovnoj nastavi tako i u vannastavnim aktivnostima.Na ovom času govorilo se o istorijatu… Pročitaj više: Održan čas istorije i srpskog jezika u Gradskoj vjećnici
  • Slavi odgovorno
    U okviru kampanje MUP-a RS, „Slavi odgovorno“, učenici prvog razreda su prisustvovali predavanju sa ciljem da im se, na adekvatan i njima prilagođen način, ukaže na činjenicu da ne postoji bezopasna pirotehnika i da petarde nisu igračke.
  • Aktivnosti Matematičke sekcije
    U znaku novogodišnjih praznika, učenici matematičke sekcije (I-2-Ana Ivičić, Nevena Dražić,I-4-Nataša Vukmir, II-4-Danilo Đurić, Luka Karlica, Labus Ljubiša, Rajilić Andrej, Đorđe Čulić, II-6- Sara Savanović i III-1-Tamara Batar, Jovana Vojnović, Milana Bogdanović, Teodora Stupar i Dušana Ćulibrk) zajedno sa profesoricom matematike, Larisom Brkić Bapić, su izradili “Matematičku novogodišnju jelku” od… Pročitaj više: Aktivnosti Matematičke sekcije
  • Posjeta ustanovama za zdravstvenu zaštitu-terenska vježba
    U utorak, 13.12, učenici prvog razreda, smjer fizioterapeutski tehničar, sa svojim profesoricama, Milenom Zec, Draganom Ivanić i Teodorom Veletanlić su imali terensku vježbu, prilikom koje su se upoznavali sa organizacijom i sadržajem radazdravstvenih ustanova. U vježbi su učestvovali ZU Stomatološka ambulanta “SANA-DENT”, apoteka “B -farm” i Dom zdravlja Novi Grad.
  • Aktivnosti farmaceuta
    Učenici III1 razreda, smjer farmaceutski tehničar su, zajedno sa svojim profesoricama Nikolinom Šašo i Jovanom Samardžija, posjetili osnovne škole, te su osnovcima omogućili da vide kako se prave kreme i da se upoznaju sa njihovim radom. Ovom prilikom su probali proizvode učeničke prakse, razne kreme, meleme i balzame za njegu… Pročitaj više: Aktivnosti farmaceuta
  • Aktivnosti učenika na dodatnoj nastavi iz istorije i srpskog jezika
    U petak, 02.12.2022, u holu škole, učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz istorije i srpskog jezika prezentovali su svoj rad i aktivnosti tokom novembra, a koje su se odnosile na temu Narodna biblioteka u Novom Gradu. Cilj je bio da se ova ustanova kulture što više približi učenicima. Aktivnosti tokom… Pročitaj više: Aktivnosti učenika na dodatnoj nastavi iz istorije i srpskog jezika
  • Fibonačijev dan
    Dana 23.11. 2022. godine, učenici matematičke sekcije su sa svojom profesoricom matematike, Larisom Brkić Bapić, obilježili Fibonačijev dan.Fibonačijev dan se obilježava svake godine, 23. novembra, odnosno 11/23, jer brojevi 1,1, 2, 3 čine početak Fibonačijevog niza. U ovom nizu zbir prethodna dva broja daje vrijednost narednog člana:1, 1, 2, 3,… Pročitaj više: Fibonačijev dan
  • Stop vršnjačkom nasilju
    Povodom realizacije kampanje MUP-a Republike Srpske “Stop vršnjačkom nasilju”, policijski službenik Policijske stanice Novi Grad održao je juče edukativno predavanje učenicima III5 razreda.Cilj kampanje je da se učenici upoznaju sa pojmom vršnjačkog nasilja, načinom ispoljavanja nasilja, posljedicama koje nasilje ostavlja na žrtvu i podizanje svijesti o značaju blagovremenog otkrivanja ovakvih… Pročitaj više: Stop vršnjačkom nasilju
  • Međunarodni dan djeteta
    Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta naša škola se pridružila kampanji UNICEF-a „Obojimo svijet u plavo“. Učeničke organizacije Crveni krst i Savjet učenika, uz pratnju profesorica Zorice Umićević i Snježane Gojić, posjetile su udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama „Iskra“ u našem gradu. Izradom panoa pod nazivom „Obojimo svijet u… Pročitaj više: Međunarodni dan djeteta
  • Aktivnosti na časovima
    U okviru nastave iz predmeta biologija, učenici II1, smjer farmaceutski tehničar, uz koordinaciju predmetnog profesora Snježane Gojić, izolovali su DNK iz sline i banane.
  • Svjetski dan dijabetesa
    Na Svjetski dan dijabetesa,14. novembra, učenici 4-1 razreda, smjer fizioterapeutski tehničar, su sa svojim profesoricama Milenom Zec, Draganom Ivanić i Teodorom Veletanlić organizovali šetnju kojoj su se pridružili i učenici 3-1 razreda, kao i članovi ekološke sekcije.
  • Posjeta Narodnoj biblioteci u Novom Gradu
    Dana 10.11.2022. učenici SŠC „Đuro Radmanović“ sa prof. Dubravkom Živković posjetili su Narodnu biblioteku u Novom Gradu.U biblioteci su se upoznali sa istorijatom ove ustanove, zgrade u kojoj se nalazi, vidjeli su bibliotečku građu i pisane izvore koji svjedoče o prošlosti bibliotekarstva u Novom Gradu.Saznali su zanimljivosti, postavljali pitanja o… Pročitaj više: Posjeta Narodnoj biblioteci u Novom Gradu
  • Program Akademija za lidere
    Članovi Ekološke sekcije, Aleksandar Umićević-III1, Rajko Šicar-III2 i Adem Dedić-III4, prisustvovali su seminaru u okviru programa Link 4 Cooperation koji podstiče saradnju lokalnih uprava i nevladinih organizacija, a koji se održavao u Trebinju od 24-26.10.2022. Cilj je bio da učenici savladaju određene liderske vještine i načine uticaja na lokalnu upravu… Pročitaj više: Program Akademija za lidere
  • Sajam knjiga
    Radnici SŠC “Đuro Radmanović” su prošle sedmice posjetili Sajam knjiga u Beogradu.
  • Nedelja solidarnosti
    Zahvaljujemo se učenicima i radnicima naše škole koji su pomogli u provođenju aktivnosti povodom Nedelje solidarnosti. Nedelja solidarnosti ove godine je realizovana u saradnji Savjeta učenika i sekcije Crvenog krsta kojima koordinišu profesorice Snježana Gojić i Zorica Umićević i socijalne radnice Dijane Kljajić.Savjet učenika i volonteri Crvenog krsta su i… Pročitaj više: Nedelja solidarnosti
  • Svjetski dan moždanog udara
    Svjetski dan moždanog udara se obilježava svake godine 29. oktobra. Ovogodišnja tema je #dragocjeno vrijeme. Minute mogu spasiti život ako se znaci prepoznaju na vrijeme. Zbog toga su učenici IV-1, zajedno sa svojim profesoricama, Teodorom Veletanlić, Draganom Ivanić i Milenom Zec, u saradnji sa Crvenim krstom Novi Grad, u centru… Pročitaj više: Svjetski dan moždanog udara
  • Svjetski dan osteoporoze
    Povodom 20. oktobra, Svjetskog dana osteoporoze, učenici smjerova fizioterapeutski tehničar i farmaceutski tehničar su, pod mentorstvom profesorica Teodore Veletanlić, Dragane Ivanić i Milene Zec, organizovali trening Tai Chi Chuan vježbi koji se inače koristi u liječenju i prevenciji osteoporoze u savremenoj medicini. O primjeni ove vještine u terapiji i liječenju… Pročitaj više: Svjetski dan osteoporoze
  • Svjetski dan hrane
    U toku je projekat “Oktobar-mjesec pravilne ishrane” u kojem učestvuju I-7, III-1 i III-5 sa svojim profesoricama, Snežanom Kenjalo, Teodorom Veletanlić i Dušicom Čulić. Svjetski dan hrane, 16. oktobar, ove godine se obilježava pod sloganom “Pravilna ishrana danas za zdravije sutra”. Tom prilikom u školskom restoranu smo obezbijedili zdrav obrok… Pročitaj više: Svjetski dan hrane
  • Obilježavanje Dječije nedelje
    U okviru Dječije nedelje koja se obilježava u prvoj sedmici oktobra, učenici drugog i trećeg razreda, smjer farmaceutski tehničar, su vršili edukaciju učenika 9. razreda osnovnih škola Sveti Sava, Vuk Karadžić i Dragan Vujanović.Tema edukacije je bila “Podizanja svijesti učenika o značaju higijene kao prevencije zaraznih bolesti”.Koordinatori (mentori) edukacije bile… Pročitaj više: Obilježavanje Dječije nedelje
  • Dan mentalnog zdravlja
    U susret 10. oktobru, Danu mentalnog zdravlja, učenici 4-1, smjer fizioterapeutski tehničar, posjetili su sa svojim profesoricama Centar za mentalno zdravlje, gdje su upoznati sa radom centra kao i mogućnostima koje Centar pruža za prevenciju i liječenje mentalnih poremećaja. Kao što brinemo o fizičkom, tako treba da brinemo i o… Pročitaj više: Dan mentalnog zdravlja
  • Dječija nedelja
    Dječija nedelja obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj obilježavanja je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite. Na ovaj način upoznajemo širu javnost sa potrebama djece i željom da odrastaju u jednakim uslovima. Dječija nedelja je prilika da se… Pročitaj više: Dječija nedelja
  • Projekat “Pravilna postura i korekcija nepravilnog držanja”
    U sklopu Dječije nedelje učenici IV-1 razreda, smjer fizioterapeutski tehničar, zajedno sa svojim profesoricama, Draganom Ivanić, Milenom Zec i Teodorom Veletanlić, posjetili su osnovne škole “Sveti Sava” i “Vuk Karadžić”, u ponedeljak, 3. oktobra, 2022. Održali su čas učenicima 6. razreda i objasnili važnost pravilnog držanja tijela, kako da pravilno… Pročitaj više: Projekat “Pravilna postura i korekcija nepravilnog držanja”
  • Evropski dan jezika
    Učenici 1-1 razreda, fiziterapeutski tehničar, sa profesoricom njemačkog jezika, Merkilmom Vranić, su izradom zanimljivih panoa obilježili 26. septembar, Evropski dan jezika. Panoi su izloženi u holu škole.
  • Svjetski dan farmaceuta
    Učenici II i III razreda, smjer farmaceutski tehničar, su 23.9. obilježili Svjetski dan farmaceuta izvođenjem praktične nastave u holu škole.Učenici su mjerili šećer u krvi, krvni pritisak, tjelesnu masu i visinu pacijenata, uz nadzor profesora stručnih predmeta.Cilj aktivnosti bio je podizanje svijesti o značaju farmaceuta, apotekara, kao najpristupačnijih zdravstvenih radnika… Pročitaj više: Svjetski dan farmaceuta
  • Svjetski dan sigurnosti pacijenata
    Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 17. septembar Svjetskim danom sigurnosti pacijenata. Cilj obilježavanja ovog dana je da se na svjetskom nivou podigne svijest o tome koliko je sigurnost pacijenata važna, a takođe i o pravu pacijenata na kvalitetnu i sigurnu zdravstvenu zaštitu. Profesorica Teodora Veletanlić i učenici iz 4-1 i… Pročitaj više: Svjetski dan sigurnosti pacijenata
  • Svjetski dan prve pomoći
    Odjeljenje 4-1, fizioterapeutski tehničar, zajedno sa svojom profesoricom, Teodorom Veletanlić, obilježili su Svjetski dan prve pomoći, koji se, od 2000. godine, obilježava druge subote u mjesecu septembru. Ovogodišnja tema je bila “Cjeloživotno učenje prve pomoći”. Znanje prve pomoći je jedna od najvažnijih lekcija koju svaki pojedinac, u savremenom društvu, treba… Pročitaj više: Svjetski dan prve pomoći
  • Ozvučenje školskog restorana
    Učenici 3. razreda smjer električar – elektroinstalater su, uz nadzor profesora praktične nastave Mladana Blagojevića, uspješno ozvučili školski restoran.
  • Posjeta Sajmu knjige u Banjaluci
    Učenici JU SŠC „Đuro Radmanović“ posjetili su 08.09.2022. godine Sajam knjige u Banjaluci gdje su na mnogobrojnim štandovima izložene knjige poznatih izdavača kako iz naše države tako i iz regije .Posebnu pažnju učenici su posvetili udžbenicima i ostalim nastavnim sredstvima na štandu Zavoda za udžbenike Republike Srpske.Sajam su posjetili učenici… Pročitaj više: Posjeta Sajmu knjige u Banjaluci
  • Obilježavanje 15. septembra,  Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
    U JU SŠC „Đuro Radmanović“ obilježen je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Učenici I1 i II4 odjeljenja su danas, u multimedijalnoj učionici, kroz različite aktivnosti kao što su izrada panoa, slušanje predavanja, čitanje stihova „Plava grobnica“ Milutina Bojića, razgovor i dr. dali svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog… Pročitaj više: Obilježavanje 15. septembra,  Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
  • Aktivnosti fizioterapeuta
    Dana 12.9.2022, učenici 4. razreda, smjer fizioterapeutski tehničar, zajedno sa svojim profesoricama, Draganom Ivanić i Milenom Zec, radili su novu metodu individualnog vježbanja: COORDINATIVE LOCOMOTOR TRAINING (CLT).
  • Masažni edukativni centar
    Od ponedeljka, 12.09.2022, u našoj školi sa radom počinje masažni edukativni centar. U ponudi su: Masaža: 1. parcijalna 2. relaks 3. aroma 4. masaža lica i glave 5. gua sha Parafinski tretman ruku Piling ruku Refleksologija: 1. postkovid stanje 2. antistres 3. imunobuster 4. zdrava kosa 5. balans hormona 6…. Pročitaj više: Masažni edukativni centar
  • Čestitka povodom početka nove školske godine
    Svim učenicima, roditeljima i kolegama, prosvjetnim radnicima, želimo srećan početak nove školske godine!
  • Projekat “Medijateka”
    Članovi sekcije “Ekološki kutak” aplicirali su za sredstva Omladinske banke u iznosu 1001 KM sa ciljem opremanja MEDIJATEKE. Nabavljeni su računar, štampač, namještaj, zavjese i priključni internet. Ukupna vrijednost projekta je 1521 KM. Medijateka će služiti učenicima JU Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” za realizaciju rada sekcija i slobodne aktivnosti, kada… Pročitaj više: Projekat “Medijateka”
  • Dodjela diploma
    Dana 21.06.2022. održana je dodjela diploma za maturante. Učenici koji su tokom školovanja imali sve petice su nagrađeni, a učenicima generacije proglašeni su Ksenija Popović i Željko Mijić.
  • Projekat sedmica
    U periodu od 6.6. do 10.6. realizovana je projekat sedmica u toku koje su učenici prezentovali projekte koje su, tokom proteklih mjeseci, pripremali sa svojim profesorima.
  • Promocija projekta i realizacija STEAM projekta ugostiteljske struke
    Danas, 07.06.2022. održana je finalna promocija projekta „Unapređenje uslova za izvođenje praktične nastave”. Projekat se realizuje uz podršku Fondacije Mozaik i Opštine Novi Grad kroz program Omladinske banke.Nakon edukativnih aktivnosti u okviru projekta nabavljeno je 5 restoranskih stolova dimenzija 80×160cm iz zanatske radnje NS Metal iz Čelinca. Ukupna vrijednost nabavke… Pročitaj više: Promocija projekta i realizacija STEAM projekta ugostiteljske struke
  • Aktivnosti bravara/varilaca na praktičnoj nastavi
    U sklopu nastave iz predmeta praktična nastava za zanimanje „bravar-varilac“ učenici odjeljenja I5 i III5 su izradili praktični rad, a koji prati Nastavni plan i program, pod nazivom „Uređenje školskog atrija“. Učenici su u sklopu ove aktivnosti osmislili i konstrukciono izradili ukras od pneumatika „bunar“, te dvije klupe za sjedenje…. Pročitaj više: Aktivnosti bravara/varilaca na praktičnoj nastavi
  • Konkurs za upis učenika u I razred školske 2022/2023.
  • Aktivnost Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske
    Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske organizovali su juče preventivnu aktivnost za učenike naše škole. Na školskom igralištu je bio postavljen simulator prevrtanja koji ukazuje na značaj vezanja sigurnosnog pojasa koji u značajnoj mjeri spašava živote, statistike pokazuju 50 %.
  • Kampanja “Oružje ne štiti, oružje ubija”
    Povodom preventivne kampanje ,,Oružje ne štiti, oružje ubija“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa UNDP-om, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad održali su edukativna predavanja za učenike 1. razreda, smjer tehničar logistike i špedicije.Edukativna predavanja imaju za cilj podizanje svijesti kod mladih o opasnostima i posljedicama… Pročitaj više: Kampanja “Oružje ne štiti, oružje ubija”
  • STEAM projekat elektro struke i farmaceutskih tehničara
    U sklopu STEAM projekta učenici 2. razreda elektro struke i 1. razreda farmaceutskih tehničara ostvarili su zajedničku saradnju kroz izradu inkubatora i dobijanja finalnog proizvoda, pileta. Na časovima praktične nastave učenici elektro struke kroz ovaj projekat uče praktično prepoznavanje i spajanje otpornika, kao i proces pretvaranja električne energije u toplotnu…. Pročitaj više: STEAM projekat elektro struke i farmaceutskih tehničara
  • Edukacija: “Filiranje ribe, tranširanje mesa, usluživanje hrane i pića”
    Dana 12.05.2022. učenici ugostiteljske struke su posjetili restoran “Dukat” u Novom Gradu, gdje su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim i uslužnim odjeljenjima restorana te ugostiteljskim radnicima ovog objekta. Ugostiteljski radnici su im održali edukacije na teme “filiranje ribe i tranširanje mesa”. Učenici su upoznati sa načinima filiranje pržene… Pročitaj više: Edukacija: “Filiranje ribe, tranširanje mesa, usluživanje hrane i pića”
  • Edukacija: “Recepcijsko poslovanje”
    Učenici ugostiteljskog smjera su, 11.05.2022. godine, posjetili pansion “Sanatron” u Novom Gradu, gdje su se upoznali sa smještajnim kapacitetima, proizvodnim i uslužnim odjeljenjima ovog ugostiteljskog objekta. Učenicima je održana edukacija na temu “recepcijsko poslovanje” gdje su upoznati sa specifičnostima rada na recepciji, neophodnom znanju i vještinama karakterističnim za ovo radno… Pročitaj više: Edukacija: “Recepcijsko poslovanje”
  • Edukacija: “Flambiranje jela i priprema miješanih pića””
    U školskom restoranu JU SŠC “Đuro Radmanović” učenici ugostiteljske struke su, 16.05.2022. godine, prisustvovali edukaciji na temu “flambiranje jela i priprema miješanih pića”, gdje im je demonstrirano flambiranje banana i priprema miješanog pića “Moscow mule”. Učenici su upoznati sa kojim pićima se flambiraju slatka i slana jela i koje radnje… Pročitaj više: Edukacija: “Flambiranje jela i priprema miješanih pića””
  • Nedelja Crvenog krsta
    Nedelja Crvenog krsta od 08 – 15. maja odvijala se pod geslom “Dobrota čovjeka se ogleda u njegovoj humanosti”. U obilježavanju su učestvovale volonterke Crvenog krsta, Milana Sučević i Andrea Stošljević, učenice I-1 razreda, smjer farmaceutski tehničar.
  • Akademija likovnih umjetnosti
  • Projekat “Unapređenje uslova za izvođenje praktične nastave”
    Učenicima 3-6 razreda, Gorani Kenjalo, Kosti Umićeviću i Milanu Marinu, odobren je projekat pod nazivom “Unapređenje uslova za izvođenje praktične nastave”. Projekat će se implementirati u periodu od 3 mjeseca i obuhvata edukativne aktivnosti za učenike ugostiteljske struke, uspostavljanje saradnje sa ugostiteljskim objektima u Novom Gradu i nabavke opreme za… Pročitaj više: Projekat “Unapređenje uslova za izvođenje praktične nastave”
  • Prezentacija zanimanja za školsku 2022/2023. godinu
    Otvori u novom prozoru