• Дан броја пи
    14. март је дан који се обиљежава као Дан броја π (пи) и као Дан математике.У нашој школи је поводом тога одржано школско такмичење у памћењу децимала броја π, у оквиру математичке секције и у организацији професорице математике, Ларисе Бркић Бапић.Такмичењу су приступила 53 ученика, првих, других и трећих разреда…. Прочитај више: Дан броја пи
  • Пројекат “Под будним оком”
    У склопу Малих олимпијских игара, које су се одржале 14.3.2024, одвијао се и пројекат “Под будним оком”. Ученици I-1 и II-1 одјељења ЈУ СШЦ “Ђуро Радмановић”, Нови Град и секција прве помоћи, коју воде проф. Милена Зец и Драгана Иванић, су се бринули за сигурност и здравље наших младих учесника,… Прочитај више: Пројекат “Под будним оком”
  • Посјета Међународном сајму туризма Бања Лука 2024
    Дана 01.03.2024. године, ученици I-6 и II-6 одјељења, смјер туристички техничар, I-7 одјељења, смјер конобар-кувар, са наставницима стручних предмета посјетили су Хотел „Интегра“ **** и Међународни сајам туризма у Бања Луци.Љубазно, пријатно и стручно особље Хотела „Интегра“ упознало је ученике са одјељењем рецепције и пословима које ово одјељење извршава. Након… Прочитај више: Посјета Међународном сајму туризма Бања Лука 2024
  • Секције
    На секцији прве помоћи, ученици су научили реанимацију одрасле особе и правилно кориштење АЕД апарата са професорицама Драганом Иванић и Миленом Зец.
  • Школска апотека
  • Упутство за израду матурског/завршног рада
  • Дани зиме на Козари
    У оквиру манифестације “Дани зиме на Козари”, одржана су такмичења градова и општина у спортским играма и гастро такмичење у три категорије: средње школе, ловачка удружења, извиђачки одреди и планинарска друштва. У гастро такмичењу средњих школа, наши ученици угоститељске струке, са наставником практичне наставе, освојили су прво мјесто. Честитамо!
  • Обиљежавање Савиндана
    Дана 26.01.2024. године у нашој школи је, традиционално и свечано, обиљежена школска слава Свети Сава. Ученици и професори наше школе припремили су приредбу која је била занимљива и забавна, али и поучна, а према реакцији публике изведена је веома успјешно. Прослава Савиндана настављена је у школском ресторану уз добро дружење… Прочитај више: Обиљежавање Савиндана
  • Промотивна кампања
    Ученици одјељења III-3, саобраћајне струке, учествовали су у промоцији Републичке превентивне кампање “Лако је алкохол одбити”. Ову активност организовало је Ауто-мото друштво “Уна” Нови Град у сарадњи са Полицијском станицом Нови Град, стручним тимом Ауто-мото савеза РС, Општином Нови Град и ЈУ СШЦ “Ђуро Радмановић” Нови Град. Циљ ове кампање… Прочитај више: Промотивна кампања
  • Еколошка секција
    Чланови Еколошке секције ЈУ Средњошколског центра “Ђуро Радмановић” учествовали су у радној акцији садње украсног биља у дворишту наше школе и поред магистралног пута на Јабланици. Посађено је око 50 садница украсног биља. Ово је једна од активности пројекта UNA CONNECTS 2023. који се имплементира на подручју Босанске Крупе и… Прочитај више: Еколошка секција
  • Излет у Бања Луку
    Ученици првог и другог разреда, подручје рада угоститељство и туризам, дана 13.12.2023. посјетили су Бања Луку и упознали се са најважнијим знаменитостима Града те окушали и као туристички водичи за сваку од појединих атракција.
  • Активности на додатној настави из историје
    На додатној настави из историје ученици сваки мјесец уређују пано са тематиком везаном за важне историјске догађаје или неке друге посебне теме.У мјесецу новембру посветили су своје часове догађајима везаним за крај Првог свјетског рата као и српској средњовјековној култури.
  • Акција добровољног даривања крви
    Дана 29.11.2023. одржана је акција добровољног даривања крви у нашем граду. Једанаест ученика наше школе је даровало крв придоносећи заједничком циљу спашавања живота.Учешће на оваквим акцијама има велики значај у промоцији свијести о важности добровољног даривања крви међу младима. Захваљујемо се свим ученицима који су се одазвали акцији и показали… Прочитај више: Акција добровољног даривања крви
  • Свјетски дан дијабетеса
    Поводом Свјетског дана дијабетеса који се обиљежава 14. новембра ученици 1-1 одјељења, занимање фармацеутски техничар, су у склопу предмета прва помоћ и здравствена заштита са проф. Миленом Зец научили шта је дијабетес и како да пруже прву помоћ у случају губитка свијести настале због ове болести.
  • Посјета ТО Нови Град
    Ученици 1-6, туристички техничар, посјетили су Туристичку организацију Општине Нови Град, 20.10.2023. У разговору са представницима ТО Општине упознали су се са активностима и пројектима који се проводе на територији Општине Нови Град у циљу промоције и унапређења туризма.
  • Свјетски дан остеопорозе
    Ученици 2-1, физиотерапеутски техничар, обиљежили су 20. октобар, Свјетски дан остеопорозе са професорицом Миленом Зец. Ученици су на мултимедијалном часу научили шта је остеопороза и како вјежбањем могу превентивно дјеловати на њен настанак.
  • Посјета Музеју и Архиву
    Дана 18.10.2023. група ученика која је постигла одличан успјех и имала примјерно владање на крају протекле школске године, посјетила је Архив Републике Српске и Музеј Републике Српске. У овим установама упознали су се са радом и организацијом, збирком, историјском грађом и уопште значајем ових институција. Са ученицима су биле и… Прочитај више: Посјета Музеју и Архиву
  • Активности
    Ученици 1. разреда, фармацеутски техничар, посјетили су апотеку са професорицом Миленом Зец. Том приликом су упознати са организацијом здравствене заштите и радом у апотеци.
  • “Прва помоћ- свуда и за сваког”
    Јуче су чланови секције Црвеног крста, са професорицом Зорицом Умићевић, учествовали у активностима пројекта “Прва помоћ- свуда и за сваког”. Пројекат је реализован у сарадњи Црвеног крста Нови Град и Црвеног крста Словеније.Циљ пројекта је обука волонтера за кориштење апарата за аутоматску екстерну дефибрилацију (АЕД) који се употребљава за враћање… Прочитај више: “Прва помоћ- свуда и за сваког”
  • Свјетски дан ментакног здравља
    Ученици здравствене струке обиљежили су Свјетски дан менталног здравља са својим професорицама, Теодором Велетанлић и Миленом Зец. Циљ презентације био је подизање свјести о менталном здрављу и упознавање са најчешћим манифестацијама менталног дисбаланса.
  • Планиране посјете
    Ученици 2-4, 2-5 и 3-3, саобраћајне струке, заједно са својим професорима, Стојнић Бориславом, Стојаковић Миланом и Латиновић Мајом, посјетили су рудник Арцелор Митал Приједор. Тамо су упознати са организацијом и радом рудника, као и радним машинама и уређајима који се користе у руднику за експлоатацију руде.
  • Европски дан језика
    Ученици 1-1 одјељења, заједно са професорицом њемачког језика, Меркилмом Вранић, обиљежили су Европски дан језика различитим забавним активностима.
  • Посјета Градској вијећници
    Ученици 2-6, занимање туристички техничар, посјетили су јуче, заједно са проф.историје, Дубравком Живковић, Градску вијећницу у којој се одржава изложба “Орао, лав и крин-хералдика средњовјековних српских земаља.”
  • Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
    У петак, 15. септембра 2023. године, у холу школе обиљежен је Дан српског јединства, слободе инационалне заставе.Ученици III1 и III6 одјељења заједно са проф. историје Дубравком ЖивковиЋ и проф. српског језикаКорнелијом Боројевић припремили су час посвећен обиљежавању овог важног датума из српске историје када је 1918. године на крају Првог… Прочитај више: Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
  • Пројекат седмица
    Завршена је и овогодишња Пројекат седмица током које су ученици излагали припремљене пројекте и презентације на којима су радили протекле школске године.
  • Постковид брошура
  • Излет, 02.06.2023.
    Ученици првих и других разреда су са својим одјељенским старјешинама у петак, 02.06. били на излету на локацији Крупа на Врбасу-Љубачке долине-Бања Лука.
  • Збирке задатака за 1. 3. и 4. разред
  • Сарадња Еколошке секције и планинарског удружења “Новска планина”
    У сарадњи планинарског удружења “Новска планина” и еколошке секције наше школе одржана је презентација на тему планинарења.  Ученици су имали прилику да се упознају са појединостима овог спорта , опремом која се користи као и специфичним односом планинара према природи , који је поштују у њеној љепоти али и суровости… Прочитај више: Сарадња Еколошке секције и планинарског удружења “Новска планина”
  • Стручна посјета
    Ученици првог разреда угоститељске струке посјетили су мотел “Ада”гдје су имали прилику да се упознају са угоститељским капацитетима које овај објекат нуди. Захваљујемо се особљу на гостопримству.
  • Конкурс за упис ученика
    Објављен је конкурс за упис ученика у 1. разред у школској 2023/2024. години.
  • Матурална екскурзија
    Ученици одјељења 3-1, 2-2 и 3-4 су у периоду од 16.05 – 20.05.2023. били на матуралној екскурзији у Италији. Посјетили су Венецију, Верону, Лидо ди Јесоло, Римини, Сан Марино, Болоњу и Трст.
  • Сјећање на жртве логора Јасеновац
    У петак, 28.04.2023. ученици И-1 одјељења одржали су у холу школе историјски час посвећен жртвама логора Јасеновац.У припреми овог часа ученицима су помагали проф. историје Дубравка Живковиц и проф. српског језика Сања Мрђа.Ученици су припремили текстове, слике, израдили паное и презентовали ученицима других одјељења.Циљ овог часа је да се никада… Прочитај више: Сјећање на жртве логора Јасеновац
  • Активности ученика
    Ученици 4-1 разреда смјер физиотерапеутски техничар, под менторством професорица Теодоре Велетанлић, Драгане Иванић и Милене Зец у склопу кинезитерапије проучавали су утицај аеробних вјежби на опште стање организма. Ученици су овом приликом имали задатак да осмисле један аеробни тренинг у циљу побољшања физичког и менталног здравља.
  • Регионално такмичење у малом фудбалу
    У петак, 24.03.2023. у Приједору је одржано регионално такмичење у малом фудбалу за средње школе у којем су учешће узеле мушка и женска екипе наше школе.У конкуренцију 8 школа, ученици су заузели 3. мјесто, а Никола Ђурић је био најбољи стријелац такмичења, док су ученице у конкуренцији 6 школа, заузеле… Прочитај више: Регионално такмичење у малом фудбалу
  • Сајам аутомобила у Београду
    У петак, 24.03.2023. ученици првог и другог разреда, занимање техничар логистике и шпедиције, посјетили су, са својим професорима, Сајам аутомобила у Београду.
  • Свјетски дан шума
    Поводом Свјетског дана шума ученици ЈУ Средњошколског центра “Ђуро Радмановић” у пратњи проф. Сњежане Гојић и Ирене Ђорђевић организовали су и спровели акцију чишћења излетишта Кула . ” ЖИВОТ ЈЕ ЉЕПШИ БЕЗ СМЕЋА” Покушајмо сви заједно да докажемо ову тврдњу.
  • Дан броја π
    Дан 14. март је важан у свијету математике и математичара. То је дан који се обиљежава као Дан броја π (пи) и дан када је рођен један од највећих умова у свијету науке, Алберт Ајнштајн.У нашој школи је поводом тога одржано школско такмичење у памћењу децимала броја π у организацији… Прочитај више: Дан броја π
  • Пројекат “Заштита и унапређење природних резервата Уне и Цврцке “
    Једанаест ученика наше школе, чланова еколошке секције учествовало је 12.03.2023. год. у реализацији пројекта “Заштита и унапређење природних резервата Уне и Цврцке “ Еко акција провођена је код водопада Виленска врела у Кнежеву. Постављена је еко учионица и радило се на уређењу планинарске стазе и постављање клупа. Пројекат се проводи… Прочитај више: Пројекат “Заштита и унапређење природних резервата Уне и Цврцке “
  • Е-новине, март 2023.године
  • Фармацеутски техничари
    Поводом Дана жена, наши ученици фармацеутског смјера, јуче су у главној градској улици продавали производе које су правили на практичној настави. Хвала суграђанима што су их подржали, а припадницама љепшег пола желимо срећан празник!🌼🥀🌺
  • Дан матерњег језика
    Поводом Дана матерњег језика, који се обиљежава 21. фебруара, ученици ЈУ СШЦ ,,Ђуро Радмановић“ са професорима Корнелијом Боројевић и Илијаном Кузмановићем у уторак су учествовали у радионици у оквиру које су разговарали о језику, Вуку Стефановићу Караџићу, азбуци и ћириличном писму. Ученици су исписали цитате о очувању матерњег језика и… Прочитај више: Дан матерњег језика
  • Прва помоћ
    У нашем граду је, 20. фебруара, одржана примопредаја АЕД уређаја, у склопу пројекта “Прва помоћ – свугдје и за сваког”. Секција прве помоћи ЈУ СШЦ “Ђуро Радмановић” Нови Град са ЦК Словенија је, у граду код библиотеке и на кеју код ватрогасне службе, показивала како се АЕД уређај користи и… Прочитај више: Прва помоћ
  • Акција добровољног даривања крви
    Ученици наше школе радо су се одазвали првој овогодишњој акцији добровољног даривања крви. Акцију, која је одржана јуче у организацији Црвеног крста у Новом Граду, су подржала 23 ученика наше школе. Овим чином су исказали емпатију, хуманост и бригу о другима.
  • Дани зиме на Козари
    На 16. привредно-туристичкој манифестацији “Дани зиме на Козари” учествовали су и ученици наше школе, заједно са својим професорима, те освојили 2. мјесто на гастро такмичењу. Припремали су јунећу чорбу, а имали су и штанд са домаћим производима.
  • Светосавска приредба
    Поводом 27. јануара, школске славе, у нашој школи је одржана приредба посвећена животу и дјелу Светог Саве.
  • Додјела Награде за иновативне наставнике
    У Мостару је одржана додјела Награде за иновативне наставнике којој су присуствовали и професори ЈУ СШЦ “Ђуро Радмановић”, Сњежана Гојић и Младан Благојевић, номиновани са пројектом ” Развој новог живота”.
  • Новогодишњи пакетићи
    Дана 23.12.2022. одржана је подјела пакетића за дјецу радника школе.
  • Одржан час историје и српског језика у Градској вјећници
    У четвртак, 22.12.2022. ученици I1 одјељења и професори Дубравка Живковић и Сања Мрђа одржали су час историје и српског језика у Градској вјећници.Час је одржан у свечаној сали и дио је активности које су планиране како у редовној настави тако и у ваннаставним активностима.На овом часу говорило се о историјату… Прочитај више: Одржан час историје и српског језика у Градској вјећници
  • Слави одговорно
    У оквиру кампање МУП-а РС, „Слави одговорно“, ученици првог разреда су присуствовали предавању са циљем да им се, на адекватан и њима прилагођен начин, укаже на чињеницу да не постоји безопасна пиротехника и да петарде нису играчке.
  • Активности Математичке секције
    У знаку новогодишњих празника, ученици математичке секције (I-2-Ана Ивичић, Невена Дражић,I-4-Наташа Вукмир, II-4-Данило Ђурић, Лука Карлица, Лабус Љубиша, Рајилић Андреј, Ђорђе Чулић, II-6- Сара Савановић и III-1-Тамара Батар, Јована Војновић, Милана Богдановић, Теодора Ступар и Душана Ћулибрк) заједно са професорицом математике, Ларисом Бркић Бапић, су израдили “Математичку новогодишњу јелку” од… Прочитај више: Активности Математичке секције
  • Посјета установама за здравствену заштиту-теренска вјежба
    У уторак, 13.12, ученици првог разреда, смјер физиотерапеутски техничар, са својим професорицама, Миленом Зец, Драганом Иванић и Теодором Велетанлић су имали теренску вјежбу, приликом које су се упознавали са организацијом и садржајем радаздравствених установа. У вјежби су учествовали ЗУ Стоматолошка амбуланта “САНА-ДЕНТ”, апотека “Б -фарм” и Дом здравља Нови Град.
  • Активности фармацеута
    Ученици III1 разреда, смјер фармацеутски техничар су, заједно са својим професорицама Николином Шашо и Јованом Самарџија, посјетили основне школе, те су основцима омогућили да виде како се праве креме и да се упознају са њиховим радом. Овом приликом су пробали производе ученичке праксе, разне креме, мелеме и балзаме за његу… Прочитај више: Активности фармацеута
  • Активности ученика на додатној настави из историје и српског језика
    У петак, 02.12.2022, у холу школе, ученици који похађају додатну наставу из историје и српског језика презентовали су свој рад и активности током новембра, а које су се односиле на тему Народна библиотека у Новом Граду. Циљ је био да се ова установа културе што више приближи ученицима. Активности током… Прочитај више: Активности ученика на додатној настави из историје и српског језика
  • Фибоначијев дан
    Дана 23.11. 2022. године, ученици математичке секције су са својом професорицом математике, Ларисом Бркић Бапић, обиљежили Фибоначијев дан.Фибоначијев дан се обиљежава сваке године, 23. новембра, односно 11/23, јер бројеви 1,1, 2, 3 чине почетак Фибоначијевог низа. У овом низу збир претходна два броја даје вриједност наредног члана:1, 1, 2, 3,… Прочитај више: Фибоначијев дан
  • Стоп вршњачком насиљу
    Поводом реализације кампање МУП-а Републике Српске “Стоп вршњачком насиљу”, полицијски службеник Полицијске станице Нови Град одржао је јуче едукативно предавање ученицима III5 разреда.Циљ кампање је да се ученици упознају са појмом вршњачког насиља, начином испољавања насиља, посљедицама које насиље оставља на жртву и подизање свијести о значају благовременог откривања оваквих… Прочитај више: Стоп вршњачком насиљу
  • Међународни дан дјетета
    Поводом обиљежавања Међународног дана дјетета наша школа се придружила кампањи UNICEF-а „Обојимо свијет у плаво“. Ученичке организације Црвени крст и Савјет ученика, уз пратњу професорица Зорице Умићевић и Сњежане Гојић, посјетиле су удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Искра“ у нашем граду. Израдом панoа под називом „Обојимо свијет у… Прочитај више: Међународни дан дјетета
  • Активности на часовима
    У оквиру наставе из предмета биологија, ученици II1, смјер фармацеутски техничар, уз координацију предметног професора Сњежане Гојић, изоловали су ДНК из слине и банане.
  • Свјетски дан дијабетеса
    На Свјетски дан дијабетеса,14. новембра, ученици 4-1 разреда, смјер физиотерапеутски техничар, су са својим професорицама Миленом Зец, Драганом Иванић и Теодором Велетанлић организовали шетњу којој су се придружили и ученици 3-1 разреда, као и чланови еколошке секције.
  • Посјета Народној библиотеци у Новом Граду
    Дана 10.11.2022. ученици СШЦ „Ђуро Радмановић“ са проф. Дубравком Живковић посјетили су Народну библиотеку у Новом Граду.У библиотеци су се упознали са историјатом ове установе, зграде у којој се налази, видјели су библиотечку грађу и писане изворе који свједоче о прошлости библиотекарства у Новом Граду.Сазнали су занимљивости, постављали питања о… Прочитај више: Посјета Народној библиотеци у Новом Граду
  • Програм Академија за лидере
    Чланови Еколошке секције, Александар Умићевић-III1, Рајко Шицар-III2 и Адем Дедић-III4, присуствовали су семинару у оквиру програма Link 4 Cooperation који подстиче сарадњу локалних управа и невладиних организација, а који се одржавао у Требињу од 24-26.10.2022. Циљ је био да ученици савладају одређене лидерске вјештине и начине утицаја на локалну управу… Прочитај више: Програм Академија за лидере
  • Сајам књига
    Радници СШЦ “Ђуро Радмановић” су прошле седмице посјетили Сајам књига у Београду.
  • Недеља солидарности
    Захваљујемо се ученицима и радницима наше школе који су помогли у провођењу активности поводом Недеље солидарности. Недеља солидарности ове године је реализована у сарадњи Савјета ученика и секције Црвеног крста којима координишу професорице Сњежана Гојић и Зорица Умићевић и социјалне раднице Дијане Кљајић.Савјет ученика и волонтери Црвеног крста су и… Прочитај више: Недеља солидарности
  • Свјетски дан можданог удара
    Свјетски дан можданог удара се обиљежава сваке године 29. октобра. Овогодишња тема је #драгоцјено вријеме. Минуте могу спасити живот ако се знаци препознају на вријеме. Због тога су ученици IV-1, заједно са својим професорицама, Теодором Велетанлић, Драганом Иванић и Миленом Зец, у сарадњи са Црвеним крстом Нови Град, у центру… Прочитај више: Свјетски дан можданог удара
  • Свјетски дан остеопорозе
    Поводом 20. октобра, Свјетског дана остеопорозе, ученици смјерова физиотерапеутски техничар и фармацеутски техничар су, под менторством професорица Теодоре Велетанлић, Драгане Иванић и Милене Зец, организовали тренинг Tai Chi Chuan вјежби који се иначе користи у лијечењу и превенцији остеопорозе у савременој медицини. О примјени ове вјештине у терапији и лијечењу… Прочитај више: Свјетски дан остеопорозе
  • Свјетски дан хране
    У току је пројекат “Октобар-мјесец правилне исхране” у којем учествују I-7, III-1 i III-5 са својим професорицама, Снежаном Кењало, Теодором Велетанлић и Душицом Чулић. Свјетски дан хране, 16. октобар, ове године се обиљежава под слоганом “Правилна исхрана данас за здравије сутра”. Том приликом у школском ресторану смо обезбиједили здрав оброк… Прочитај више: Свјетски дан хране
  • Обиљежавање Дјечије недеље
    У оквиру Дјечије недеље која се обиљежава у првој седмици октобра, ученици другог и трећег разреда, смјер фармацеутски техничар, су вршили едукацију ученика 9. разреда основних школа Свети Сава, Вук Караџић и Драган Вујановић.Тема едукације је била “Подизања свијести ученика о значају хигијене као превенције заразних болести”.Координатори (ментори) едукације биле… Прочитај више: Обиљежавање Дјечије недеље
  • Дан менталног здравља
    У сусрет 10. октобру, Дану менталног здравља, ученици 4-1, смјер физиотерапеутски техничар, посјетили су са својим професорицама Центар за ментално здравље, гдје су упознати са радом центра као и могућностима које Центар пружа за превенцију и лијечење менталних поремећаја. Као што бринемо о физичком, тако треба да бринемо и о… Прочитај више: Дан менталног здравља
  • Дјечија недеља
    Дјечија недеља обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ обиљежавања је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите. На овај начин упознајемо ширу јавност са потребама дјеце и жељом да одрастају у једнаким условима. Дјечија недеља је прилика да се… Прочитај више: Дјечија недеља
  • Пројекат “Правилна постура и корекција неправилног држања”
    У склопу Дјечије недеље ученици IV-1 разреда, смјер физиотерапеутски техничар, заједно са својим професорицама, Драганом Иванић, Миленом Зец и Теодором Велетанлић, посјетили су основне школе “Свети Сава” и “Вук Караџић”, у понедељак, 3. октобра, 2022. Одржали су час ученицима 6. разреда и објаснили важност правилног држања тијела, како да правилно… Прочитај више: Пројекат “Правилна постура и корекција неправилног држања”
  • Европски дан језика
    Ученици 1-1 разреда, физитерапеутски техничар, са професорицом њемачког језика, Меркилмом Вранић, су израдом занимљивих паноа обиљежили 26. септембар, Европски дан језика. Панои су изложени у холу школе.
  • Свјетски дан фармацеута
    Ученици II и III разреда, смјер фармацеутски техничар, су 23.9. обиљежили Свјетски дан фармацеута извођењем практичне наставе у холу школе.Ученици су мјерили шећер у крви, крвни притисак, тјелесну масу и висину пацијената, уз надзор професора стручних предмета.Циљ активности био је подизање свијести о значају фармацеута, апотекара, као најприступачнијих здравствених радника… Прочитај више: Свјетски дан фармацеута
  • Свјетски дан сигурности пацијената
    Свјетска здравствена организација прогласила је 17. септембар Свјетским даном сигурности пацијената. Циљ обиљежавања овог дана је да се на свјетском нивоу подигне свијест о томе колико је сигурност пацијената важна, а такође и о праву пацијената на квалитетну и сигурну здравствену заштиту. Професорица Теодора Велетанлић и ученици из 4-1 и… Прочитај више: Свјетски дан сигурности пацијената
  • Свјетски дан прве помоћи
    Одјељење 4-1, физиотерапеутски техничар, заједно са својом професорицом, Теодором Велетанлић, обиљежили су Свјетски дан прве помоћи, који се, од 2000. године, обиљежава друге суботе у мјесецу септембру. Овогодишња тема је била “Цјеложивотно учење прве помоћи”. Знање прве помоћи је једна од најважнијих лекција коју сваки појединац, у савременом друштву, треба… Прочитај више: Свјетски дан прве помоћи
  • Озвучење школског ресторана
    Ученици 3. разреда смјер електричар – електроинсталатер су, уз надзор професора практичне наставе Младана Благојевића, успјешно озвучили школски ресторан.
  • Посјета Сајму књиге у Бањалуци
    Ученици ЈУ СШЦ „Ђуро Радмановић“ посјетили су 08.09.2022. године Сајам књиге у Бањалуци гдје су на многобројним штандовима изложене књиге познатих издавача како из наше државе тако и из регије .Посебну пажњу ученици су посветили уџбеницима и осталим наставним средствима на штанду Завода за уџбенике Републике Српске.Сајам су посјетили ученици… Прочитај више: Посјета Сајму књиге у Бањалуци
  • Обиљежавање 15. септембра,  Дана српског јединства, слободе и националне заставе
    У ЈУ СШЦ „Ђуро Радмановић“ обиљежен је Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Ученици I1 и II4 одјељења су данас, у мултимедијалној учионици, кроз различите активности као што су израда паноа, слушање предавања, читање стихова „Плава гробница“ Милутина Бојића, разговор и др. дали свој допринос у обиљежавању овог значајног… Прочитај више: Обиљежавање 15. септембра,  Дана српског јединства, слободе и националне заставе
  • Активности физиотерапеута
    Дана 12.9.2022, ученици 4. разреда, смјер физиотерапеутски техничар, заједно са својим професорицама, Драганом Иванић и Миленом Зец, радили су нову методу индивидуалног вјежбања: COORDINATIVE LOCOMOTOR TRAINING (CLT).
  • Масажни едукативни центар
    Од понедељка, 12.09.2022, у нашој школи са радом почиње масажни едукативни центар. У понуди су: Масажа: 1. парцијална 2. релакс 3. арома 4. масажа лица и главе 5. gua sha Парафински третман руку Пилинг руку Рефлексологија: 1. постковид стање 2. антистрес 3. имунобустер 4. здрава коса 5. баланс хормона 6…. Прочитај више: Масажни едукативни центар
  • Честитка поводом почетка нове школске године
    Свим ученицима, родитељима и колегама, просвјетним радницима, желимо срећан почетак нове школске године!
  • Пројекат “Медијатека”
    Чланови секције “Еколошки кутак” аплицирали су за средства Омладинске банке у износу 1001 КМ са циљем опремања МЕДИЈАТЕКЕ. Набављени су рачунар, штампач, намјештај, завјесе и прикључни интернет. Укупна вриједност пројекта је 1521 КМ. Медијатека ће служити ученицима ЈУ Средњошколског центра “Ђуро Радмановић” за реализацију рада секција и слободне активности, када… Прочитај више: Пројекат “Медијатека”
  • Додјела диплома
    Дана 21.06.2022. одржана је додјела диплома за матуранте. Ученици који су током школовања имали све петице су награђени, а ученицима генерације проглашени су Ксенија Поповић и Жељко Мијић.
  • Пројекат седмица
    У периоду од 6.6. до 10.6. реализована је пројекат седмица у току које су ученици презентовали пројекте које су, током протеклих мјесеци, припремали са својим професорима.
  • Промоција пројекта и реализација STEAM пројекта угоститељске струке
    Данас, 07.06.2022. одржана је финална промоција пројекта „Унапређење услова за извођење практичне наставе”. Пројекат се реализује уз подршку Фондације Мозаик и Општине Нови Град кроз програм Омладинске банке.Након едукативних активности у оквиру пројекта набављено је 5 ресторанских столова димензија 80×160цм из занатске радње НС Метал из Челинца. Укупна вриједност набавке… Прочитај више: Промоција пројекта и реализација STEAM пројекта угоститељске струке
  • Активности бравара/варилаца на практичној настави
    У склопу наставе из предмета практична настава за занимање „бравар-варилац“ ученици одјељења I5 и III5 су израдили практични рад, а који прати Наставни план и програм, под називом „Уређење школског атрија“. Ученици су у склопу ове активности осмислили и конструкционо израдили украс од пнеуматика „бунар“, те двије клупе за сједење…. Прочитај више: Активности бравара/варилаца на практичној настави
  • Конкурс за упис ученика у I разред школске 2022/2023.
  • Активност Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске
    Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске организовали су јуче превентивну активност за ученике наше школе. На школском игралишту је био постављен симулатор превртања који указује на значај везања сигурносног појаса који у значајној мјери спашава животе, статистике показују 50 %.
  • Кампања “Оружје не штити, оружје убија”
    Поводом превентивне кампање ,,Оружје не штити, оружје убија“ коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са УНДП-ом, полицијски службеници Полицијске станице Нови Град одржали су едукативна предавања за ученике 1. разреда, смјер техничар логистике и шпедиције.Едукативна предавања имају за циљ подизање свијести код младих о опасностима и посљедицама… Прочитај више: Кампања “Оружје не штити, оружје убија”
  • STEAM пројекат електро струке и фармацеутских техничара
    У склопу STEAM пројекта ученици 2. разреда електро струке и 1. разреда фармацеутских техничара остварили су заједничку сарадњу кроз израду инкубатора и добијања финалног производа, пилета. На часовима практичне наставе ученици електро струке кроз овај пројекат уче практично препознавање и спајање отпорника, као и процес претварања електричне енергије у топлотну…. Прочитај више: STEAM пројекат електро струке и фармацеутских техничара
  • Едукација: “Филирање рибе, транширање меса, услуживање хране и пића”
    Дана 12.05.2022. ученици угоститељске струке су посјетили ресторан “Дукат” у Новом Граду, гдје су имали прилику да се упознају са производним и услужним одјељењима ресторана те угоститељским радницима овог објекта. Угоститељски радници су им одржали едукације на теме “филирање рибе и транширање меса”. Ученици су упознати са начинима филирање пржене… Прочитај више: Едукација: “Филирање рибе, транширање меса, услуживање хране и пића”
  • Едукација: “Рецепцијско пословање”
    Ученици угоститељског смјера су, 11.05.2022. године, посјетили пансион “Санатрон” у Новом Граду, гдје су се упознали са смјештајним капацитетима, производним и услужним одјељењима овог угоститељског објекта. Ученицима је одржана едукација на тему “рецепцијско пословање” гдје су упознати са специфичностима рада на рецепцији, неопходном знању и вјештинама карактеристичним за ово радно… Прочитај више: Едукација: “Рецепцијско пословање”
  • Едукација: “Фламбирање јела и припрема мијешаних пића””
    У школском ресторану ЈУ СШЦ “Ђуро Радмановић” ученици угоститељске струке су, 16.05.2022. године, присуствовали едукацији на тему “фламбирање јела и припрема мијешаних пића”, гдје им је демонстрирано фламбирање банана и припрема мијешаног пића “Моscow mule”. Ученици су упознати са којим пићима се фламбирају слатка и слана јела и које радње… Прочитај више: Едукација: “Фламбирање јела и припрема мијешаних пића””
  • Недеља Црвеног крста
    Недеља Црвеног крста од 08 – 15. маја одвијала се под геслом “Доброта човјека се огледа у његовој хуманости”. У обиљежавању су учествовале волонтерке Црвеног крста, Милана Сучевић и Андреа Стошљевић, ученице I-1 разреда, смјер фармацеутски техничар.
  • Академија ликовних умјетности
  • Пројекат “Унапређење услова за извођење практичне наставе”
    Ученицима 3-6 разреда, Горани Кењало, Кости Умићевићу и Милану Марину, одобрен је пројекат под називом “Унапређење услова за извођење практичне наставе”. Пројекат ће се имплементирати у периоду од 3 мјесеца и обухвата едукативне активности за ученике угоститељске струке, успостављање сарадње са угоститељским објектима у Новом Граду и набавке опреме за… Прочитај више: Пројекат “Унапређење услова за извођење практичне наставе”
  • Презентација занимања за школску 2022/2023. годину
    Отвори у новом прозору
  • Машински факултет Бања Лука
  • Дан отворених врата Универзитета у Бањој Луци
  • Висока медицинска школа Приједор
  • Прилог РТРС-а о угоститељској струци у нашој школи