Danas, 07.06.2022. održana je finalna promocija projekta „Unapređenje uslova za izvođenje praktične nastave”. Projekat se realizuje uz podršku Fondacije Mozaik i Opštine Novi Grad kroz program Omladinske banke.
Nakon edukativnih aktivnosti u okviru projekta nabavljeno je 5 restoranskih stolova dimenzija 80×160cm iz zanatske radnje NS Metal iz Čelinca. Ukupna vrijednost nabavke stolova iznosila je 1250KM. Nabavkom sredstava za rad značajno su unapređeni uslovi za realizaciju praktične nastave u našoj školi, a pored toga veoma bitno je pomenuti da je uspostavljena saradnja sa ugostiteljskim objektima u Novom Gradu rezultirala i zaposlenjem naših učenika maturanata u restoranu “Dukat” te dogovorenu praksu naredne školske godine za učenike drugog razreda.
Učenici 2. razreda ugostiteljske struke su danas imali i prezentaciju STEAM projekta u okviru kojeg su izvršili pripremne radove za izradu miješanog pića po izboru, pripremili pića i demonstrirali usluživanje. Pripremljeni su sljedeći kokteli/miješana pića: Moscow mule, Cuba libre, gemišt, đus vodka, rum kola, diesel, radler.
Danas je bila i izrada završnih radova 3. razreda konobara/kuhara prilikom koje su učenici pripremili i poslužili razna jela i pića. Pileća čorba, ruska salata, punjene paprike, pohovane palačinke, pileći rižoto, tufahije, zatim kokteli, Cuba libre i Bola od jagode, su samo neka od njih.

Kategorije: Dešavanja