Данас, 07.06.2022. одржана је финална промоција пројекта „Унапређење услова за извођење практичне наставе”. Пројекат се реализује уз подршку Фондације Мозаик и Општине Нови Град кроз програм Омладинске банке.
Након едукативних активности у оквиру пројекта набављено је 5 ресторанских столова димензија 80×160цм из занатске радње НС Метал из Челинца. Укупна вриједност набавке столова износила је 1250КМ. Набавком средстава за рад значајно су унапређени услови за реализацију практичне наставе у нашој школи, а поред тога веома битно је поменути да је успостављена сарадња са угоститељским објектима у Новом Граду резултирала и запослењем наших ученика матураната у ресторану “Дукат” те договорену праксу наредне школске године за ученике другог разреда.
Ученици 2. разреда угоститељске струке су данас имали и презентацију STEAM пројекта у оквиру којег су извршили припремне радове за израду мијешаног пића по избору, припремили пића и демонстрирали услуживање. Припремљени су сљедећи коктели/мијешана пића: Моscоw mulе, Cubа librе, гемишт, ђус водка, рум кола, диесел, радлер.
Данас је била и израда завршних радова 3. разреда конобара/кухара приликом које су ученици припремили и послужили разна јела и пића. Пилећа чорба, руска салата, пуњене паприкe, поховане палачинке, пилећи рижото, туфахије, затим коктели, Cuba librе и Бола од јагоде, су само нека од њих.

Категорије: Дешавања