Дана 22.02.2022. у нашој школи је одржано такмичење из предмета Демократија и људска права. На такмичењу су учествовала три одјељења, а бавили су се проблемима менталног здравља, здравим животним стиловима и проблемом бијеле куге. У овом пројекту ученици требају одабрати проблем у својој заједници, истражити постојеће мјере јавне политике, развити своја рјешења која представљају надлежним институцијама и креирати планове акције за имплементацију својих рјешења.
Највише успјеха на овогодишњем такмичењу имали су ученици 3-1 разреда, занимање физиотерапеутски техничар: Андреј Балтић, Ива и Ана Овука, Жана Стојнић, Милош Радић, Бојана Љепоја, Ивана Медић и Савка Ковачевић, који су се бавили проблемом менталног здравља ученика у вријеме пандемије корона вируса. Њихов приједлог је увођење часа психотерапије, а све у циљу заштите и унапријеђења менталног здравља ученика.
Честитамо побједницима који ће имати прилику такмичити се на општинском такмичењу, а које ће се ове године одржати у онлине облику.

Категорије: Дешавања