У четвртак, 22.12.2022. ученици I1 одјељења и професори Дубравка Живковић и Сања Мрђа одржали су час историје и српског језика у Градској вјећници.
Час је одржан у свечаној сали и дио је активности које су планиране како у редовној настави тако и у ваннаставним активностима.
На овом часу говорило се о историјату Градске вјећнице, историји Новог Града од првих записа, преко османске владавине, затим аустро-угарске владавине и новије историје.
Било је ријечи и о Милану Карановићу и његовом дјелу.
Ученици су читали познате одломке наших писаца Петра Кочића и Бранка Ћопића (Јазавац пред судом и Башта сљезове боје). Читани су одломци из епске народне поезије и хајдучког циклуса српске средњовјековне књижевности (Похвала кнезу Лазару).
Ученице Ника Босанчић и Марија Јелисавац прочитале су своје пјесме посвећене ријекама Уни и Сани. У припреми и реализацији часа активно су учествовали ученици: Ивана Вуковић, Ника Босанчић, Милица Лазаревић, Жељана Зец, Милијана Бјелајац и ученици I2 одјељења Анастасија Јањетовић, Ана Плавшић, Даријо Јовичић, Ана Ивичић и Николина Бокан.
Сви су се сложили да је ово било једно дивно искуство, мали искорак из уобичајених наставних облика рада, за све је био мотивирајући моменат сама зграда и амбијент вјећнице те је наравно планиран и још један час у другом полугодишту.

Категорије: Дешавања