У нашој школи почео је са реализацијом пројекат ” Рециклирајмо флаше, помозимо планету и пријатеље наше “. Средства за реализацију су обезбиједили Омладинска банка у износу од 1457,00 КМ и ЈУ СШЦ “Ђуро Радмановић у износу од 730,00 КМ. Набављен је контејнер за прикупљање пластичних флаша и у дворишту школе су постављене канте за отпатке. У све учионице у школи постављене су кесе за раздвајање пластичних боца од осталог отпада. Средства која у будућности буду прикупљена од продаје боца биће распоређена за помоћ социјално угроженим ученицима наше школе. Савјет ученика и секција Црвени крст ће бити упућени у све активности.

Одржана је и презентација на тему рециклаже за чланове Еколошке секције и представнике Савјета ученика. Први дан акције обиљежен је масовним прикупљањем пластичних боца, а првих 100 ученика је имало могућност да у замјену за 10 боца добију торбу за патике са логом пројекта, израђену од рециклираних материјала.

Надамо се да ће предвиђене активности утицати на свијест ученика о проблему пластичног отпада и неопходности процеса рециклаже.

Категорије: Дешавања